Menu bieżący tydzień

dietetyk
mgr Klaudia Wszołek
Dietetyk kliniczny
Nie wiesz jaką dietę wybrać ?
Zadzwoń, wybierzemy dla Ciebie idealną dietę

Skontaktuj się z naszym dietetykiem i dobierz odpowiednią dietę

Konsultacje
mgr Klaudia Wszołek:

+48 883 777 693

Wtorek 8:00-12:00
Czwartek 8:00-12:00
Piątek 8:00-16:00
Konsultacje
mgr Justyna Bandura:

+48 503 342 105

Poniedziałek-Piątek 14:00-19:00

Zbalansowana

to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą wprowadzić w swoim życiu pozytywne zmiany - zdrowo się odżywiać.


Śniadanie
Piernikowa gryczanka z pomarańczą
Drugie śniadanie
Wegetariański pasztet z fasoli i soczewicy z żurawinowym sosem z dodatkiem świeżo wyciskanego soku jabłkowego
Obiad
Roladki ze schabu pod serowym beszamelem z jęczmienną kaszą i surówką z kapusty pekińskiej z koperkiem i kukurydzą
Podwieczorek
Arbuzowy zawrót głowy
Kolacja
Sałatka z kotlecikami z ciecierzycy i serem feta z sosem z dodatkiem świeżej mięty


Śniadanie
Pieczone jajka ze szpinakiem i batatem z zielonym pesto i chlebkiem razowym
Drugie śniadanie
Cytrynowy fit sernik z musem kiwi
Obiad
Wołowina po Karpacku w czerwonym winie z kluseczkami kładzionymi i surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Podwieczorek
Moskole z twarogiem i bryndzą
Kolacja
Carpaccio z buraka z serem lazur i pomarańczą z cytrynowo-miodowym sosem


Śniadanie
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z szynka dworska z pieczywem razowym i surówka z rzodkiewki
Drugie śniadanie
Smoothie szpinak-banan-truskawka
Obiad
Kremowe penne z indykiem i limonkową nutą
Podwieczorek
Kruche ciasto z wiśniami
Kolacja
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo


Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem borówkowym
Drugie śniadanie
Tarta na pełnoziarnistym spodzie z brokułem i łososiem
Obiad
Kurczak cajun z puree z batatów i sałatką ze szpinakiem
Podwieczorek
Jogurt waniliowy z biszkoptami i brzoskwiniami
Kolacja
Sałata z jajkiem, kukurydzą i brokułami z dressingiem z dodatkiem sera parmezan


Śniadanie
English Breakfast: frankfurterki, fasolka w pomidorach, jaja sadzone i pieczywo pełnoziarniste
Drugie śniadanie
Bułeczki cynamonowe z makiem i lukrem pomarańczowym
Obiad
Placuszki z tuńczykiem z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Podwieczorek
Zupa dyniowo-marchewkowa z relish z gruszką i grissini
Kolacja
Skrzydełka w marynacie miodowo-sojowej z karmelizowaną marchewką


Śniadanie
Bajgle pełnoziarniste z kurczakiem gyros i różową pastą
Drugie śniadanie
Jagodowy koktajl śniadaniowy
Obiad
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Kokosowa panna cotta z galaretką pomarańczową
Kolacja
Sałata szefa z kurczakiem i serem z rosyjskim sosem


Śniadanie
Naleśniki gryczane z miodowo-orzechowym twarożkiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie
Barszcz ukraiński z czerwoną i białą fasolą i kapustą
Obiad
FIT Kotlet pożarskiego z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i duszoną kapustą z kminkiem
Podwieczorek
Babka mocno cytrynowa
Kolacja
Sałatka śledziowa z jabłkiem, pumpernikiel

Wegetariańska bez ryb

stworzona z myślą o osobach, które wykluczyły ze swojej diety produkty mięsne i ryby.


Śniadanie
Piernikowa gryczanka z pomarańczą
Drugie śniadanie
Wegetariański pasztet z fasoli i soczewicy z żurawinowym sosem z dodatkiem świeżo wyciskanego soku jabłkowego
Obiad
Gryczane kaszotto warzywne z burakiem, soczewicą i porem
Podwieczorek
Arbuzowy zawrót głowy
Kolacja
Sałatka z kotlecikami z ciecierzycy i serem feta z sosem z dodatkiem świeżej mięty


Śniadanie
Pieczone jajka ze szpinakiem i batatem z zielonym pesto i pieczywem razowym
Drugie śniadanie
Cytrynowy fit sernik z musem kiwi
Obiad
Kotleciki marchewkowe w sosie musztardowo-kokosowym z frytkami z batatów z surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Podwieczorek
Moskole z twarogiem i bryndzą
Kolacja
Wegetariańskie curry z pieczarkami, szpinakiem i ziemniakami


Śniadanie
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy z pieczywem razowym i surówka z rzodkiewki
Drugie śniadanie
Smoothie szpinak-banan-truskawka
Obiad
Kremowe penne z suszonymi pomidorami i limonkową nutą
Podwieczorek
Kruche ciasto z wiśniami
Kolacja
Meksykańska zupa z batatami i fasolą


Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem borówkowym
Drugie śniadanie
Tarta na pełnoziarnistym spodzie z brokułem i serem feta
Obiad
Bób z tofu po koreańsku z ryżem i pieczonym kalafiorem z sezamem
Podwieczorek
Jogurt waniliowy z biszkoptami i brzoskwiniami
Kolacja
Sałata z jajkiem, kukurydzą i brokułami z dressingiem z dodatkiem sera parmezan


Śniadanie
English Breakfast: kiełbaski sojowe, fasolka w pomidorach, jaja sadzone i pieczywo pełnoziarniste
Drugie śniadanie
Bułeczki cynamonowe z makiem i lukrem pomarańczowym
Obiad
Placuszki z warzywne z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Podwieczorek
Zupa dyniowo-marchewkowa i relish z gruszką
Kolacja
Papryka nadziewana ryżem z warzywami i sosem ziołowym


Śniadanie
Owsiane pancakes z różową pastą i świeżym ogórkiem
Drugie śniadanie
Jagodowy koktajl śniadaniowy
Obiad
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Kokosowa panna cotta z galaretką pomarańczową
Kolacja
Sałata z czarną soczewicą i suszonymi pomidorami


Śniadanie
Naleśniki gryczane z miodowo-orzechowym twarożkiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie
Barszcz ukraiński z czerwoną i białą fasolą i kapustą
Obiad
Makaron chow mein z warzywami, grzybami mun i tofu
Podwieczorek
Babka mocno cytrynowa
Kolacja
Fasola po bretońsku w wersji wegetariańskiej

Wegetariańska z rybami

stworzona z myślą o osobach, które wykluczyły ze swojej diety produkty mięsne.


Śniadanie
Piernikowa gryczanka z pomarańczą
Drugie śniadanie
Wegetariański pasztet z fasoli i soczewicy z żurawinowym sosem z dodatkiem świeżo wyciskanego soku jabłkowego
Obiad
Azjatycki dorsz z kolorowymi paprykami i sezamem z ryżem parboiled
Podwieczorek
Arbuzowy zawrót głowy
Kolacja
Sałatka z kotlecikami z ciecierzycy i serem feta z sosem z dodatkiem świeżej mięty


Śniadanie
Pieczone jajka ze szpinakiem i batatem z zielonym pesto i pieczywem razowym
Drugie śniadanie
Cytrynowy fit sernik z musem kiwi
Obiad
Chrupiące pulpeciki z łososia z frytkami z batatów z surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Podwieczorek
Moskole z twarogiem i bryndzą
Kolacja
Wegetariańskie curry z pieczarkami, szpinakiem i ziemniakami


Śniadanie
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy z pieczywem razowym i surówka z rzodkiewki
Drugie śniadanie
Smoothie szpinak-banan-truskawka
Obiad
Kremowe penne z suszonymi pomidorami i limonkową nutą
Podwieczorek
Kruche ciasto z wiśniami
Kolacja
Meksykańska zupa z batatami i fasolą


Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem borówkowym
Drugie śniadanie
Tarta na pełnoziarnistym spodzie z brokułem i łososiem
Obiad
Bób z tofu po koreańsku z ryżem i pieczonym kalafiorem z sezamem
Podwieczorek
Jogurt waniliowy z biszkoptami i brzoskwiniami
Kolacja
Sałata z jajkiem, kukurydzą i brokułami z dressingiem z dodatkiem sera parmezan


Śniadanie
English Breakfast: kiełbaski sojowe, fasolka w pomidorach, jaja sadzone i pieczywo pełnoziarniste
Drugie śniadanie
Bułeczki cynamonowe z makiem i lukrem pomarańczowym
Obiad
Placuszki z tuńczykiem z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Podwieczorek
Zupa dyniowo-marchewkowa i relish z gruszką
Kolacja
Papryka nadziewana ryżem z warzywami i sosem ziołowym


Śniadanie
Owsiane pancakes z różową pastą i świeżym ogórkiem
Drugie śniadanie
Jagodowy koktajl śniadaniowy
Obiad
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Kokosowa panna cotta z galaretką pomarańczową
Kolacja
Sałata z czarną soczewicą i suszonymi pomidorami


Śniadanie
Naleśniki gryczane z miodowo-orzechowym twarożkiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie
Barszcz ukraiński z czerwoną i białą kapustą i kapustą
Obiad
Makaron chow mein z warzywami, grzybami mun i tofu
Podwieczorek
Babka mocno cytrynowa
Kolacja
Sałatka śledziowa z jabłkiem, pumpernikiel

Odchudzająca

jest dedykowana przede wszystkim osobom chcącym zredukować masę ciała.


Śniadanie
Piernikowa gryczanka z pomarańczą
Drugie śniadanie
Wegetariański pasztet z fasoli i soczewicy z żurawinowym sosem z dodatkiem świeżo wyciskanego soku jabłkowego
Obiad
Azjatycki kurczak z kolorowymi paprykami i sezamem z ryżem paraboiled
Podwieczorek
Arbuzowy zawrót głowy
Kolacja
Sałatka z kotlecikami z ciecierzycy i serem feta z sosem z dodatkiem świeżej mięty


Śniadanie
Pieczone jajka ze szpinakiem i batatem z zielonym pesto
Drugie śniadanie
Cytrynowy fit sernik z musem kiwi
Obiad
Wołowina po Karpacku w czerwonym winie z kluseczkami kładzionymi i surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Podwieczorek
Serek z rzodkiewką i ogórkiem z grzankami i pomidorem malinowym z dymką
Kolacja
Wegetariańskie curry z pieczarkami, szpinakiem i ziemniakami


Śniadanie
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy z szynka dworska z pieczywem razowym i surówka z rzodkiewki
Drugie śniadanie
Smoothie szpinak-banan-truskawka i mix orzechów
Obiad
Kremowe penne z indykiem i limonkową nutą
Podwieczorek
Chlebek mango z orzechami i jagodami goji i konfiturą agrestową
Kolacja
Meksykańska zupa z batatami i fasolą


Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem borówkowym
Drugie śniadanie
Tarta na pełnoziarnistym spodzie z brokułem i łososiem
Obiad
Kurczak cajun z puree z batatów i sałatką ze szpinakiem
Podwieczorek
Jogurt waniliowy z biszkoptami i brzoskwiniami
Kolacja
Sałata z jajkiem, kukurydzą i brokułami z dressingiem z dodatkiem sera parmezan


Śniadanie
Muhammara czyli pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich z pełnoziarnistym chlebkiem i świeże warzywa
Drugie śniadanie
Zielone muffinki jajeczne z czerwonym sosem
Obiad
Placuszki z tuńczykiem z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Podwieczorek
Zupa dyniowo-marchewkowa i relish z gruszką
Kolacja
Papryka nadziewana ryżem z warzywami i sosem ziołowym


Śniadanie
Tortilla pełnoziarniosta z kurczakiem gyros i różową pastą
Drugie śniadanie
Jagodowy koktajl śniadaniowy
Obiad
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Kokosowa panna cotta z galaretką pomarańczową
Kolacja
Sałata szefa z kurczakiem i serem z rosyjskim sosem


Śniadanie
Naleśniki gryczane z miodowo-orzechowym twarożkiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie
Barszcz ukraiński z czerwoną i białą fasolą i kapustą
Obiad
FIT Kotlet pożarskiego z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i duszoną kapustą z kminkiem
Podwieczorek
Babka mocno cytrynowa
Kolacja
Fasola po bretońsku w wersji wegetariańskiej

SIRTfood

polega na stosowaniu jadłospisu w oparciu o tzw. produkty sirtuinowe, sprzyjają zwiększeniu produkcji sirtuin.


Posiłek 1
Azjatycki dorsz z kolorowymi paprykami i sezamem z ryżem paraboiled
Koktajl/Sok
Orzeźwiający koktajl sirtuinowy z cytryną
Koktajl/Sok
Smoothie 3M (marchew-melon-mandarynka)
Posiłek
Brzoskwiniowo-marchwiowy sok sirtuinowy z matchą


Posiłek 1
Kotleciki marchewkowe w sosie musztardowo-kokosowym z frytkami z batatów z surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Koktajl/Sok
Smoothie żurawinowe z truskawkami i bananem
Koktajl/Sok
Smoothie z kiwi, selerem naciowym, gruszką i nasionami chia
Posiłek
Smoothie jabłkowe z daktylami i kurkumą


Posiłek 1
Kremowe penne z indykiem i limonkową nutą
Koktajl/Sok
Smoothie z mango, kiwi i marchewką
Koktajl/Sok
Pomarańczowo - wiśniowo - truskawkowy koktajl SIRT
Posiłek
Pyszny i odżywczy koktajl sirtuinowy z pestkami dyni, selerem naciowym, pietruszką, jabłkiem i miodem


Posiłek 1
Kurczak cajun z puree z batatów i sałatką ze szpinakiem
Koktajl/Sok
Smoothie śliwkowe z burakiem i płatkami jagalnymi
Koktajl/Sok
Fit koktajl młodości, czyli połączenie świeżych owoców z pestkami słonecznika
Posiłek
Cynamonowy sok sirtuinowy z jabłkiem, marchwią i matchą


Posiłek 1
Placuszki z tuńczykiem z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Koktajl/Sok
Soczyste smoothie na bazie wiśni w pysznej i kremowej gorzkiej czekoladzie
Koktajl/Sok
Złote mleczko na bazie soi z daktylami, bananem i kurkumą
Posiłek
Jabłkowo-bananowy sok sirtuinowy z matchą


Posiłek 1
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Koktajl/Sok
Koktajl z jagodami, truskawkami i nasionami chiaSIRT
Koktajl/Sok
Odchudzająco-oczyszczający koktajl z kwaśnych owoców wiśni i czarnych porzeczek
Posiłek
Marchwiowo-truskawkowy sok sirtuinowy


Posiłek 1
Makaron chow mein z warzywami, grzybami mun i tofu
Koktajl/Sok
Odżywcze smoothie na bazie słonecznej pomarańczy i prozdrowotnego szpinaku
Koktajl/Sok
Borówkowy sok sirtuinowy z matchą
Posiłek
Gruszkowo-jabłkowy sok sirtuinowy i jagodami goji

Bez glutenu i laktozy

łączy założenia diety bezglutenowej i bezlaktozowej, ograniczając produkty z alergenami.


Śniadanie
Piernikowa gryczanka z pomarańczą
Drugie śniadanie
Wegetariański pasztet z fasoli i soczewicy z żurawinowym sosem z dodatkiem świeżo wyciskanego soku jabłkowego
Obiad
Azjatycki kurczak z kolorowymi paprykami i sezamem z ryżem paraboiled
Podwieczorek
Arbuzowy zawrót głowy
Kolacja
Quesadilla kukurydziana ze szpinakiem i serem mozzarella, pikantny sos z sirracha


Śniadanie
Pieczone jajka ze szpinakiem i batatem z zielonym pesto
Drugie śniadanie
Cytrynowy fit sernik z musem kiwi
Obiad
Wołowina po Karpacku w czerwonym winie z kaszą jaglaną i surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Podwieczorek
Serek z rzodkiewką i ogórkiem z grzankami i pomidorem malinowym z dymką
Kolacja
Wegetariańskie curry z pieczarkami, szpinakiem i ziemniakami


Śniadanie
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy z szynka dworska z pieczywem bezglutenowym i surówka z rzodkiewki
Drugie śniadanie
Smoothie szpinak-banan-truskawka
Obiad
Kremowe penne bezglutenowe z indykiem i limonkową nutą
Podwieczorek
Chlebek mango z orzechami i jagodami goji i konfiturą agrestową
Kolacja
Meksykańska zupa z batatami i fasolą


Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem borówkowym
Drugie śniadanie
Tarta na owsianym spodzie z brokułem i łososiem
Obiad
Kurczak cajun z puree z batatów i sałatką ze szpinakiem
Podwieczorek
Jogurt waniliowy z brzoskwiniową
Kolacja
Sałata z jajkiem, kukurydzą i brokułami z dressingiem z dodatkiem sera parmezan


Śniadanie
Muhammara czyli pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich z bezglutenowym chlebkiem i świeże warzywa
Drugie śniadanie
Tiramisu z herbatą matcha
Obiad
Placuszki z tuńczykiem z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Podwieczorek
Zupa dyniowo-marchewkowa i relish z gruszką
Kolacja
Papryka nadziewana ryżem z warzywami i sosem ziołowym


Śniadanie
Tortilla kukurydziana z kurczakiem gyros i różową pastą
Drugie śniadanie
Jagodowy koktajl śniadaniowy
Obiad
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Kokosowa panna cotta z galaretką pomarańczową
Kolacja
Sałata szefa z kurczakiem i serem z rosyjskim sosem


Śniadanie
Naleśniki gryczane z miodowo-orzechowym twarożkiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie
Barszcz ukraiński z czerwoną i białą fasolą i kapustą
Obiad
FIT Kotlet pożarskiego z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i duszoną kapustą z kminkiem
Podwieczorek
Bezglutenowa babka cytrynowa
Kolacja
Fasola po bretońsku w wersji wegetariańskiej

Dieta niskowęglowodanowa

to dieta bogata w tłuszcze z ograniczeniem węglowodanów do minimum.


Śniadanie
Pieczone kiełbaski z konfiturą z czerwonej cebuli i sosem curry
Obiad
Roladki ze schabu pod serowym beszamelem z surówką z kapusty pekińskiej z koperkiem i kukurydzą
Podwieczorek
Biszkopt na mące kokosowej z kremem cytrynowo-miętowy z truskawkami i rozmarynem
Kolacja
Grillowany filet z indyka w sosie śmietanowym z tymiankiem i warzywami z pary


Śniadanie
Jajka zapiekane z awokado i bukietem świeżych warzyw
Obiad
Pieczeń wołowa z estragonem w sosie grzybowym i sałatka z białej kapusty
Podwieczorek
Bounty Shake czyli kokosowy koktajl z kawałkami czekolady
Kolacja
Bigos dworski


Śniadanie
Szakszuka ze szpinakiem i papryką i dipem z cukinii
Obiad
Polędwiczki wieprzowe pieczone w ziołach, puree z selera z płatkami migdałów i surówka z buraczków
Podwieczorek
Mus podwójnie czekoladowy
Kolacja
Biała kiełbasa z papryką i cebulą i chlebkiem czystoziarnistym


Śniadanie
Twarożek wiejski po włosku z bazylią i oliwkami ze słupkami papryki
Obiad
Ziołowe udka z kurczaka podane z sałatką oprószoną chipsami z boczku i sosem tatarskim
Podwieczorek
Sernik z mango i marakują
Kolacja
Potrawka po węgiersku z papryką i mięsem


Śniadanie
Jaja sadzone na boczku z mini sałatką z awokado i pomidora
Obiad
Czerwone curry z dorszem i groszkiem cukrowym i ryż konjac
Podwieczorek
Orzechowe ciastka
Kolacja
Wiejski kociołek czyli danie jednogarnkowe z kiełbasą, boczkiem i karkówką z #keto warzywami


Śniadanie
Zielona szakszuka z warzywami
Obiad
Żeberka w sosie BBQ i surówką z selera i orzechów włoskich
Podwieczorek
Panna cotta waniliowa z sosem wiśniowym
Kolacja
Butter chicken, salsa z pomidorów i mozzarelli


Śniadanie
Pasta z bobu z boczkiem i chlebkiem czystoziarnistym
Obiad
Gulasz z indyka z zasmażaną kapustą kiszoną
Podwieczorek
Krem straciatella keto z posypką borówkową
Kolacja
Pieczony schab nadziewany suszonymi pomidorami i mozzarellą w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa

Dieta Sport

to dieta dla aktywnych i dążysz do utrzymania lub zwiększenia masy mięśniowej.


Śniadanie
Pełnoziarnista bułeczka z pesto z suszonych pomidorów i serem mozzarella
Drugie śniadanie
Piernikowa gryczanka z pomarańczą
Obiad
Roladki ze schabu pod serowym beszamelem z jęczmienną kaszą i surówką z kapusty pekińskiej z koperkiem i kukurydzą
Podwieczorek
Arbuzowy zawrót głowy z dodatkiem wpc
Kolacja
Zapiekana quesadilla ze szpinakiemi szarpaną wołowiną z pikantnym sosem z sirracha


Śniadanie
Pieczone jajka ze szpinakiem i batatem z zielonym pesto
Drugie śniadanie
Cytrynowy fit sernik z musem kiwi
Obiad
Wołowina po Karpacku w czerwonym winie z kluseczkami kładzionymi i surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Podwieczorek
Moskole z twarogiem i bryndzą
Kolacja
Dworski bigos z suszoną śliwką


Śniadanie
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy z szynka dworska z pieczywem razowym i surówka z rzodkiewki
Drugie śniadanie
Proteinowy deser a’la milky way
Obiad
Kremowe penne z indykiem i limonkową nutą
Podwieczorek
Kruche ciasto z wiśniami i orzechowym twarożkiem
Kolacja
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo


Śniadanie
Różowe naleśniki z wędzonym twarogiem, świeże warzywa i dip ze szczypiorkiem
Drugie śniadanie
Tarta na pełnoziarnistym spodzie z brokułem i łososiem
Obiad
Kurczak cajun z puree z batatów i sałatką ze szpinakiem
Podwieczorek
Kefir białkowy z gruszką i śliwką
Kolacja
Potrawka po węgiersku z papryką i mięsem


Śniadanie
English Breakfast: frankfurterki, fasolka w pomidorach, jaja sadzone i pieczywo pełnoziarniste
Drugie śniadanie
Bułeczki cynamonowe z makiem i lukrem pomarańczowym
Obiad
Placuszki z tuńczykiem z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Podwieczorek
Zupa dyniowo-marchewkowa i relish z gruszką
Kolacja
Skrzydełka w marynacie miodowo-sojowej z karmelizowaną marchewką


Śniadanie
Bajgle pełnoziarniste z kurczakiem gyros i różową pastą
Drugie śniadanie
Białkowy koktajl śniadaniowy
Obiad
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Kokosowa panna cotta z galaretką pomarańczową
Kolacja
Butter chicken, salsa z pomidorów i mozzarelli


Śniadanie
Naleśniki gryczane z miodowo-orzechowym twarożkiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie
Barszcz ukraiński z czerwoną i białą fasolą i kapustą
Obiad
FIT Kotlet pożarskiego z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i duszoną kapustą z kminkiem
Podwieczorek
Babka mocno cytrynowa
Kolacja
Pieczony schab nadziewany suszonymi pomidorami i mozzarellą w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa

Dieta niski indeks glikemiczny

przeznaczona jest dla osób chorujących na cukrzycę, insulinooporność lub hiperinsulinemię.


Śniadanie
Pełnoziarnista bułeczka z pesto z suszonych pomidorów i serem mozzarella
Drugie śniadanie
Piernikowa gryczanka z pomarańczą
Obiad
Azjatycki kurczak z kolorowymi paprykami i sezamem z ryżem paraboiled
Podwieczorek
Arbuzowy zawrót głowy
Kolacja
Sałatka z kotlecikami z ciecierzycy i serem feta z sosem z dodatkiem świeżej mięty


Śniadanie
Pieczone jajka ze szpinakiem i batatem z zielonym pesto
Drugie śniadanie
Cytrynowy fit sernik z musem kiwi
Obiad
Wołowina po Karpacku w czerwonym winie z kluseczkami kładzionymi i surówką z czerwonej kapusty z pomarańczami
Podwieczorek
Serek z rzodkiewką i ogórkiem z grzankami i pomidorem malinowym z dymką
Kolacja
Wegetariańskie curry z pieczarkami, szpinakiem i ziemniakami


Śniadanie
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy z szynka dworska z pieczywem razowym i surówka z rzodkiewki
Drugie śniadanie
Smoothie szpinak-banan-truskawka
Obiad
Kremowe penne pełnoziarniste z indykiem i limonkową nutą
Podwieczorek
Chlebek mango z orzechami i jagodami goji i konfiturą agrestową
Kolacja
Meksykańska zupa z batatami i fasolą


Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem borówkowym
Drugie śniadanie
Tarta na pełnoziarnistym spodzie z brokułem i łososiem
Obiad
Kurczak cajun z puree z batatów i sałatką ze szpinakiem
Podwieczorek
FIT ptasie mleczko z gorzką czekoladą i jagodami goji
Kolacja
Sałata z jajkiem, kukurydzą i brokułami z dressingiem z dodatkiem sera parmezan


Śniadanie
Muhammara czyli pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich z pełnoziarnistym chlebkiem i świeże warzywa
Drugie śniadanie
Zielone muffinki jajeczne z czerwonym sosem
Obiad
Placuszki z tuńczykiem z ziemniaczkami i mizerią z dodatkiem koperku i szczypiorku
Podwieczorek
Zupa dyniowo-marchewkowa i relish z gruszką i pestkami słonecznika
Kolacja
Papryka nadziewana ryżem z warzywami i sosem ziołowym


Śniadanie
Tortilla pełnoziarniosta z kurczakiem gyros i różową pastą
Drugie śniadanie
Jagodowy koktajl śniadaniowy
Obiad
Risotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Kokosowa panna cotta z galaretką pomarańczową
Kolacja
Sałata szefa z kurczakiem i serem z rosyjskim sosem


Śniadanie
Naleśniki gryczane z miodowo-orzechowym twarożkiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie
Barszcz ukraiński z czerwoną i białą fasolą i kapustą
Obiad
FIT Kotlet pożarskiego z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i duszoną kapustą z kminkiem
Podwieczorek
Babka mocno cytrynowa
Kolacja
Fasola po bretońsku w wersji wegetariańskiej

Głodny nowości?
Zapisz się do naszego newslettera o nowych dietach i promocjach.