Szczegóły diety

Bez glutenu i laktozy

Łączy założenia diety bezglutenowej i bezlaktozowej, ograniczając produkty zawierające te alergeny w swoim składzie. Przeznaczona jest dla osób u których występuję nietolerancja bądź alergia na glutenu i/lub laktozy w pożywieniu. Z codziennego menu wykluczone zostały produkty zawierające gluten oraz laktozę, a wykorzystywane są ich zamienniki m.in. bezglutenowe zbożach oraz warzywa, owoce. Źródła białka obejmują głównie ryby, mięso oraz rośliny strączkowe. Z kolei zapotrzebowanie na korzystne kwasy tłuszczowe pokrywane jest dzięki udziałowi orzechów, nasion oraz olejów. Dokładamy wszelkich starań, aby odseparować procesy technologiczne przygotowania posiłków oraz utrzymujemy wysoką świadomość zespołu kucharzy. Mimo to istnieje niewielkie prawdopodobieństwo, że w daniach pojawią się śladowe ilości glutenu, dlatego nie rekomendujemy tej diety w przypadku silnej alergii na gluten lub celiakii. Z uwagi na stosowanie nabiału bezlaktozowego, w daniach mogą się pojawić białka mleka krowiego.

WYBIERZ ZESTAW

Przykładowe menu

  • Śniadanie – Pancakes z frużeliną malinową – 300 kcal
  • II śniadanie – Sałatka z brokułów i ciecierzycy z sosem orzechowym – 225 kcal
  • Obiad – Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i morelami z kaszą gryczaną i FIT mizeria – 450 kcal
  • Podwieczorek – Smoothie zastrzyk energii 225 kcal
  • Kolacja - Sałatka z wątróbką, karmelizowaną gruszką i sosem miodowo-musztardowym 300 kcal

Głodny nowości?
Zapisz się do naszego newslettera o nowych dietach i promocjach.